Antallet hvaler som kjøper bitcoin stiger

De fortsetter å vedde på prisoppganger.

Prisen per bitcoin har hatt noen ville svingninger siden den siste halveringen slo inn i begynnelsen av mai. Til tross for dette har ikke institusjonelle investorer mistet troen på valutaen.

“Bitcoin hvaler” er investorer som eier mer enn 1000 bitcoin, og de utgjør en veldig begrenset gruppe tradere.

I starten av mai ble belønningen per bitcoin kuttet med 50%, som betyr at minerne mottar mindre i betaling per gjennomførte transaksjon. Det har historist sett hatt en viktig innvirkning på markedene og prisutviklilngen.

Hentet inn prisfallet i mars

Prisen per bitcoin har hentet seg inn siden det foreløpige bunnpunktet ble nådd i mars. Da falt prisen per BTC til under 3.500 kroner per stykk i derivatmarkedet, før den hentet seg inn med rundt 100% i neste måned.

Per dags dato ligger den og flyter omkring 9.500 USD pr stykk, og har enda ikke klart å bryte gjennom taket på 10.000 amerikanske dollar. Det tilsvarer rundt 100.000 norske kroner.

Dette skjer etter prisene har falt og steget markant mellom 2017 og 2020, noe denne E24 artikkelen beskriver i detalj: https://e24.no/boers-og-finans/i/7lagEV/bitcoin-prisen-stiger-til-hoeyeste-paa-to-maaneder.

De store fortsetter å hamstre

Til tross for at prisene har stagnert, er det flere hvaler som fortsetter å kjøpe i enorme mengder. Hvalene har økt beholdningen sin med over 25% over den siste 3 måneders perioden, vel vitende om at et nytt prisrally snart kan slå inn.

Fordi hvis man ser på bitcoinprisen fra et historisk perspektiv så har halveringen alltid ført til en voldsom prisoppgang.

Mot midten av juni 2020 finnes det rundt 1900 hvaler som eier minst 1K bitcoin. Antallet har steget med et par prosentpoeng sammenlignet med kun for én måned siden.

Hamstringen av bitcoins sender et tydelig signal om at investorer har klokketro på at prisene kan stige i nærmeste fremtid.

Hvalene kjøper bitcoin i store mengder. Det er et tegn på at prisene vil stige.

En viss konsensus har bredt seg om

Det har vært en viss konsensus i markedet om at prisen per bitcoin vil komme til å stige den neste årsperioden. Mye bygger på tidligere erfaringer med hva som skjer når blokkene kuttes i to.

Ikke minst blir det ansett som en slags hedge mot all den pengetrykkingen som nå skjer, blant annet i USA og EU. Sentralbankene har printet milliarder av dollar og euro; noe analytikere forventer vil kunne føre til hyperinflasjon av prisene.

Bitcoins rolle i dette blir at den opptrer som en slags beskyttelse mot inflasjon. Av den grunn tror mange investorer at prisene kan hoppe til minst 200.000 kroner før 2020 er omme.

Hvorfor bør man følge med på bitcoinhvalene?

Årsak nummer 1: De har en tendens til å påvirke markedet. Handler utført av hvaler kan føre til enorme prissvingninger i markedet. Dette har skjedd flere ganger i historien, der en eller flere hvaler har kræsjet kryptovalutaprisene.

Hvorvidt det indikerer et samarbeid mellom flere parter er ikke godt å si, men det har definitivt en effekt på prisingen.

Et salg av bitcoin verdt for eksempel 200 millioner kroner, kan senke prisene markant sammenlignet med tidligere nivåer. 

Det sies også at man kan få et bedre overblikk over antallet profesjonelle investorer som deltar i bitcoin, ved å se på hval-antallet. I gruppen inkluderes både private tradere i tillegg til hedgefund og lignende.

Vil prisen på bitcoin klare å bryte ut av territoriet?

Første halvdel av 2020 kan være en god tid for å kjøpe bitcoin, på grunn av markedets forventninger. Spørsmålet blir om prisen vil klare å karre seg forbi 100 000 kroner.

historisk pris per bitcoin
Prisen per BTC har historisk sett brutt ut etter at utvinningsratioen faller. Det lover godt for de som har investert heftig i kryptovalutaen på nåværende tidspunkt. Kilde: https://coinmarketcap.com/currencies/bitcoin/

Tradere baserer avgjørelsene sine på visse “metrics”, og ett av disse er det som kalles for prismotstand. Enkelt forklart så følger investorene med på visse prisnivåer for å se om bitcoin sin pris ender opp høyere, eller hvorvidt det er mye motstand på nivået.

I dette tilfellet anses 10.000 amerikanske dollar som et veldig viktig motstandsnivå for prisingen.

Spørsmålet blir hva bitcoinprisen ender opp på videre

Mange tror at bitcoin prisen kan stige til mellom 13-14.000 amerikanske USD i løpet av de neste par månedene. Men før det skjer er det sannsynlig at prisen vil svinge villt i sjiktet mellom 7.000 til 9.000.

Fra et historisk ståsted har dette også vært vanlig, før prisene bykser oppover i rekordfart.

Før de forrige BTC halveringene svingte også prisen markant, inntil ting begynte å stabilisere seg. Problemet på nåværende tidspunkt er at de som utvinner bitcoin ikke får godt nok betalt for tjenesten. På et eller annet tidspunkt er prisene nødt til å stige. For hvis ikke det skjer kommer bitcoin til å “skvises”, ettersom det ikke lenger blir mulig å overføre.

Enten så tar overføringene slutt, eller så blir det så kostbart å sende BTC at ingen ønsker å gjøre det lenger.

Populære innlegg